Je hebt misschien al de vaststelling kunnen maken: in de herfst- en winterperiode wordt je vaker ziek dan in de lente- en zomerperiode. Hoe komt dat?

Doordat het kouder wordt buiten dienen we uiteraard onze kledij aan te passen naar een warmere garderobe. We hebben allemaal al eens het weer verkeerd ingeschat waardoor we onvoldoende beschermd de deur uitgingen. Maar dit is niet de reden waarom we verkouden of ziek worden!

Bij koud weer glijden virussen die griep en verkoudheden veroorzaken beter door de lucht waardoor de kans op besmetting groter is dan bij warmere periodes. Een virus zit in de neus, keel en luchtwegen van iemand die reeds ziek is. Door hoesten, niezen, ademen, praten, … wordt het virus verspreid. Het zijn kleine vochtdruppeltjes die je inademt en/of op je handen krijgt die ervoor zorgen dat ook jij besmet raakt.

Een verkoudheid kan je met goede zorg reeds na enkele dagen kwijtraken, griep daarentegen kan ernstige gevolgen hebben. Raadpleeg daarom steeds een dokter bij griep signalen zoals koorts, spierpijn, hoofdpijn en misselijkheid.

Heb je daarnaast ook last van volgende symptomen?

  • Kortademigheid
  • Snelle ademhaling
  • Hoesten waarbij slijmen niet loskomen
  • Sufheid
  • Minder eetlust
  • Aanhoudende of terugkerende koorts

Dan bestaat de kans dat je griep geëvolueerd is naar een longontsteking!

Een longontsteking krijg je niet door een virus maar door een bacteriële infectie waarbij antibiotica aangewezen is. In sommige gevallen is een ziekenhuisopname nodig om de nodige zorgen toegediend te krijgen. Dan kan je maar best een hospitalisatieverzekering hebben die de kosten dekt!

Een hospitalisatieverzekering is geen overbodige luxe wanneer we stilstaan bij het aantal keer dat we voor kleine of grote medische zorg in het ziekenhuis belanden.

Wens je vrijblijvend meer informatie? Wij zijn er voor je.

 

Terug naar overzicht