Ben je een loper in hart en nieren? Kan je niet zonder je dagelijks rondje? Houdt weer en wind je niet tegen? Lees dan snel onze herfsttips:

Dat de herfst zijn intrede heeft gemaakt merken we aan de mooie landschappen die het met zich meebrengt. Zalig, een frisse neus halen tussen de dwarrelende bladeren.  

Maar ’s avonds wordt het al snel donker en als loper ben je dan kwetsbaar. Het is dus van groot belang dat je enkele voorzorgsmaatregelen treft.

1.     Overwatch

Zorg ervoor dat vrienden, buren of familie je route en/of looptijd kennen; zo kunnen ze checken of je op tijd terug bent van je rondje.

Of deel je live locatie met een van de vele handige apps bv. Google maps of Strava; zo kunnen ze je volgen. Merken ze iets vreemd op, bv. langdurig stilstaan of een volledige andere route dan gewoonlijk? Dan kan men onmiddellijk alarm slaan.

2.     Loopmaatje

Sommigen lopen liever alleen maar voor diegene die geen probleem hebben met een loopmaatje is dit sterk aan te raden in deze donkere dagen. Gebeurt er iets, dan kan de andere onmiddellijk helpen of alarm slaan. Bovendien kunnen jullie elkaar motiveren om voor die extra mile te gaan! 

3.     Laad je smartphone op

Het kan goed zijn dat je eens verloren loopt in het donker, dat je iets later thuis zal zijn dan gewoonlijk, dat je gevallen bent en de hulpdiensten nodig hebt, … . Zorg er steeds voor dat je smartphone opgeladen is; zo kan je de nodige mensen op de hoogte brengen.

4.     Lopers smelten niet

Maar zijn wel minder goed zichtbaar wanneer het regent. De combinatie van weinig of geen licht en regen zorgen ervoor dat bestuurders je niet op tijd zien.

Draag fluorescerende kledij en waterbestendige lichtjes zodat je opvalt in het donker!

Vergeet niet… Kleed je warm aan en geniet van jouw moment van de dag!

Terug naar overzicht